Έχει πλάκα να κάνεις κάτι που δεν μπορεί να γίνει.

Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου...

2014-02-04 17:22

    Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.
  • Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.
  • Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
  • Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.

Με τη λέξη «καρκίνο» χαρακτηρίζουμε ένα σύμπλεγμα νόσων που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη των προσβεβλημένων κυττάρων. Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 11 εκατομμύρια νοσούν, το 70% των οποίων σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.

    Μπορεί η νόσος αυτή να "πολιορκεί" μέρα με την μέρα όλο και περισσότερους ανθρώπους αλλά υπάρχουν τρόποι και μέσα για να ξεφύγεις απο αυτή. Είναι καλό να κοιτάμε τον ευατό μας και τις ανάγκες μας διότι ακόμη και το πιο μικρό και το πιο ανούσιο για εμάς μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον οργανισμό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρέπει να δίνουμε σημασία και στα πολύ μικρά "καμπανάκια" του οργανισμού και του σωματός μας. Οι συχνές προληπτικές εξετάσεις είναι ένα απο τα πολύ σημαντικά βήματα για την πρόληψη αυτής της νόσου. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πρόληψη είναι η καλύτερη Δράση!!

ΠΗΓΗ: https://www.sansimera.gr/worldays/194#ixzz2sMp948n0

 

Με εκτίμηση, Ραφαέλα Τόσιου

 

Αναζήτηση στο site