Έχει πλάκα να κάνεις κάτι που δεν μπορεί να γίνει.

Happy valentine's day !!

2014-02-14 11:02

Η ταύτιση του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου με την Ημέρα των Ερωτευμένων ξεκίνησε από την Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα, έχοντας παγανιστικές και χριστιανικές αναφορές.

Στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, γιόρταζαν τα Λουπερκάλια προς τιμή του θεού Φαύνου (του Πάνα των Ελλήνων). Οι Ρωμαίοι θυσίαζαν κατσίκια και σκυλιά, ενώ νεαρά αγόρια χτυπούσαν με λωρίδες από δέρμα κατσίκας τις νεαρές κοπέλες για να τους μεταδώσουν τη γονιμότητα. Μία ανάλογη γιορτή υπήρχε και στην Αρχαία Αθήνα τον μήνα Γαμηλιώνα (αντιστοιχούσε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και το πρώτο του Φεβρουαρίου), τα Θεογάμια, προς τιμή του Δία και της Ήρας.

Η γιορτή καταργήθηκε από την Εκκλησία τον 5ο αιώνα μ.Χ., ως ειδωλολατρική. Στη θέση της (14 Φεβρουαρίου) μπήκε ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου, μάρτυρα της χριστιανικής πίστης από τη Ρώμη, με απόφαση του Πάπα Γελάσιου. Ο Βαλεντίνος, σύμφωνα με τον θρύλο, υπήρξε ιερωμένος του 3ου αιώνα, ο οποίος σε πείσμα των αυτοκρατορικών διαταγών δεχόταν να παντρέψει νεαρούς στην ηλικία ερωτευμένους, γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο τους άρρενες από τη στρατιωτική θητεία. Με άλλα λόγια, επρόκειτο για πραγματικό προστάτη των ερωτευμένων και των αντιρρησιών συνείδησης, θα λέγαμε σήμερα! Ένας άλλος θρύλος λέει ότι όσο καιρό ο Βαλεντίνος ήταν μέσα στη φυλακή, αρνούμενος να αποκηρύξει την πίστη του, ερωτεύτηκε την τυφλή κόρη του δεσμοφύλακά του, στην οποία μάλιστα έστειλε κι ένα γράμμα με την υπογραφή: Με αγάπη από τον Βαλεντίνο σου.

 

 

    Μια ημέρα γεμάτη αγάπη, έρωτα, πάθος, ρομαντισμό και συναίσθημα. Κάποιοι την θεωρούν εμπορική γιορτή και την αρνούνται κατηγορηματικά. Κάποιοι άλλοι πάλι την ζούνε στο έπακρο. Είναι ευκαιρία να αφιερώσουμε μια ημέρα στον βαλεντίνο ή την βαλεντίνα μας, στο έρωτά μας. Μια ευκαιρία για να κάνουμε εκπλήξεις που ίσως άλλες μέρες το ξεχνάμε.  Ας αφιερώσουμε αυτή την ημέρα στον σύντροφο ή στην συντροφό μας. Ας ξεχάσουμε όλα τα άλλα προβλήματα και να νιώσουμε μόνο τον έρωτα. Είτε αποφασίσει κανείς να βγει έξω και να περάσει αυτή την βραδυά σε μια ρομαντική τοποθεσία, είτε αποφασίσει να καθήσει σπίτι ετοιμάζοντας μια ερωτική ατμόσφαιρα, σημασία έχει να αποδεσμευτεί απο όλα τα άλλα πράγματα που τον απασχολούν κια να νιώσει τον έρωτα. Ναι είναι αλήθεια πως τον έρωτα τον ζούμε καθημερινά, αλλά κάποιες φορές οι προτεραιότητές μας αλλάζουν και ξεχνάμε να τον ζήσουμε όπως του αξίζει. Αυτή η ημέρα ας είναι μια ευκαιρία για να ξαναθυμηθούμε όλα όσα έχουμε ξεχάσει. Ας αφεθούμε στον ρομαντισμό της ημέρας. Εύχομαι να περάσετε αξέχαστα σε οτι και αν αποφασίσετε να κάνετε αυτή την ημέρα ... Happy valentine's day for all...!!!!!

 

Υ.Γ: Εύχομαι σε όσους είναι μόνοι ή μόνες να βρούν τον Βαλεντίνο ή την Βαλεντίνα τους..

ΠΗΓΗ: https://www.sansimera.gr/worldays/134#ixzz2tHl63bgl

 

Με εκτίμηση Ραφαέλα Τόσιου

 

 

 

 

Αναζήτηση στο site